HAPJES& GERECHTEN

Gehaktballetjes in tomatensaus:

500 gram rundergehakt ( natuurlijk koop je dat bij de eerlijke slager )
http://www.slagerijkonijn.nl
Uitje/ knoflook
1 rood pepertje fijngesneden ( voor de pittige mens onder ons met de zaadjes maar ik haal die er altijd uit 😉 )
40 gram kruidenmix voor gehakt
1 biologisch eitje
Zout/peper
Trosje cherrytomaatjes (halveren)
Ongeveer 5 tomaten in vieren gedeeld
Basilicum (vers fijngehakt)
Olijfolie
500 gram broccoli

– Kruidenmix, ei , gehakt mengen en daar kleine gehaktballetjes van draaien.
-Broccoli in kleine roosjes snijden en 5 minuutjes koken.
-Knoflook en ui bakken in de olijfolie.
-Pepertje toevoegen en even meebakken.
– Tomaten toevoegen en eventjes meebakken.
-Zout en peper strooien.
– In een andere pan de gehaktballetjes rondom bruin bakken in een scheut olijfolie.
-Tomatenmengsel toevoegen en een heel klein scheutje water.
-Broccoli en basilicum toevoegen en nog eventjes laten pruttelen.

Lekker met rijst en een komkommer salade!

Eet smakelijk !

 

 

 

 

Eiersalade:

6 eieren (hardgekookt)

1 sjalotje

1 bos of lenteui

Zout en 4(seizoenen)peper

Slasaus

-Eieren snijden.

-Sjalot en ui zeer fijn snijden.

-Door elkaar mengen.

-Klein beetje zout,iets meer peper er over heen.

-Scheut slasaus en smullen maar! Heerlijk op een donkerbruin breekbroodje!